Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почивните дни.

...
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почивните дни.
Коментари Харесай

Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почивните дни

Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почивните дни. Туроператорите регистрират взрив на пътуванията поради многото почивни дни към Великден и Гергьовден.

" Тази година чакаме близо милион пътувания тези дни. Около 80 хиляди души ще бъдат отвън България –  в Гърция, Турция и някои европейски столици. Имаме растеж на пътешествията и другите форми на туризъм ", изясни пред NOVA NEWS, Константин Занков от Института за разбор и оценка на туризма

Според Горанова се чака растеж на туристическите пътувания по отношение на предходната година, освен поради почивните дни, само че и поради по-топлото време. Тя уточни, че с помощта на високите температури през април, в южните прилежащи на България държави вече е вероятен и морският туризъм.

" Основният проблем е, че летният сезон е къс. През юли и август е най-натоварено. Има и дефицит на фрагменти в туристическия бранш ", изясни Занков.

Горанова разяснява и новото данъчно облагане върху туристическите услуги. " То ни завари неподготвени. Туроператорският бизнес би трябвало да се бори да остане доходоносен за сметка на нарасналите налози ", уточни още тя и увери, че цената на туроператорските услуги няма да се увеличи.

Според двамата специалисти секторът на туризма се приспособява към всички промени – пандемията, войната, инфлацията. Въпреки това политическата неустойчивост рефлектира върху сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР